Kako kupiti in registrirati domeno?

Če smo se torej vprašali, kako kupiti ter registrirati domeno, potem verjetno vemo, da je domena del spletnega naslova, ki predstavlja unikaten naslov, preko katerega uporabniki dostopajo na našo spletno stran. To si seveda lahko v praksi predstavljamo kot je to pri našem domačem naslovu. Če ga na primer ne bi imeli, potem ne bi mogli prejemati pošte.

Izbira domene je ključnega pomena

Tovrstna izbira pri nakupu je torej izjemno pomembna. Uporabnikov prvi stik z našo spletno stranjo oziroma z našo spletno trgovino, podjetjem ali pa znamko  je namreč povezan ravno z domeno oziroma preko domene. Domena mora biti zato jasno izbrana in povezana tudi z našo dejavnostjo oziroma z našim podjetjem. Obenem mora biti razumljiva in enostavna. Le tako si jo bodo naši uporabniki hitro zapomnili. Izbira pri nakupu domene je zato med najpomembnejšimi in tudi prvimi koraki, ki prinašajo uspešen nastop na svetovnem spletu.

Kako torej poteka registracija domene?

Tovrstna registracija je torej lahko izjemno hitra in preprosta. V določeno okence vtipkamo želeno domeno in kliknemo na določeni gumb, s katerim preverimo domeno. S seznama domen z različnimi končnicami izberemo svojo in jo dodamo v košarico za nakup. Nato obiščemo spletno košarico in nato samo še sledimo navodilom za registracijo domene.

Ko se bo zabeležila transakcija ali pa poslano potrdilo o opravljenem plačilu, bo naša domena tako registrirana. O vsem pa bomo zelo hitro obveščeni tudi na naš elektronski naslov. Tako registracija domene poteka pri večini podjetij, ki te storitve ponujajo preko spleta. V resnici je vse izjemno enostavno in nobenega izgovora ni, da sta kupovanje ter registracija domene zapleteni in tudi dragi.