Kako obogateti z novo domeno

Vaše spletno mesto je vaše okno v svet. Prek njega se predstavite svoji ciljni populaciji in skušate doseči čim višjo mesečno prodajo. Slednje je nemogoče brez zakupa domene in brez uveljavljanja lastne blagovne znamke. Naziv mora biti lepo zveneč in zapomljiv. Najbolje je, da hkrati registrirate več domen z različnimi končnicami, saj tako pokrijete večji del trga.

Naziv igra pomembno vlogo

Naziv igra veliko večjo vlogo pri prodaji, kot ji jo pripisujemo. Naziv domene je tisti, ki si ga bodo stranke zapomnile. Naziv je tisti, ki bo stranko prepričal, da klikne na povezavo in si ogleda vaše spletno mesto. Previdno izbrano ime bo poskrbelo za večjo obiskanost spletne strani, višjo prodajo in višjo pozicijo v iskalniku v spletnem brskalniku.

Dolžina je pomembna

Domena .si naj ima krajši naziv, najbolje dve do tri besede. Daljša imena si vaše stranke žal ne bodo zapomnile. Posledično boste izgubili veliko potencialnih strank. Ime mora obiskovalcu takoj povedati, kdo ste vi, kaj nudite, komu so namenjeni vaši izdelki, kakšen pomen ima vaša spletna stran in podobno. Prav tako ni pomemben samo vizualni izgled spletne strani. Pomembno je, da stran prepriča potencialno stranko, da klikne na povezavo v brskalniku. Ime naj bo torej zanimivo, unikatno in hkrati ne predolgo.

Parkirana domena .si

Parkirana domena.si je sorodna vaši primarni. To pomeni, da njen namen ni podajanje vsebine splošni javnosti, temveč preusmerjanje obiskovalcev na vašo spletno stran. S tem se dviguje obiskanost ter povečuje možnost za prodajo vaših izdelkov ali storitev. Odločitev zanjo se dogaja pogosto, saj želijo lastniki spletnih strani povečati uvrstitev v iskalnikih. Iskalniki dandanes uporabljajo natančne parametre za določanje pozicije vaše strani glede na vse ključne besede. S parkirano domeno tako zvišate pozicijo vaše strani v Googlu, zvišate obisk in hkrati tudi prodajo. Strošek registracije je enak strošku registracije drugih domen.