Magnezij v hrani izjemno dobro vpliva na vaše počutje in zdravje

Morda se niti sami ne zavedati dosti, kako zelo pomembno vlogo imajo nekateri minerali in vitamini.  Med njimi je, na primer, magnezij. Zanj strokovnjaki pogosto rečejo, da je kar preveč zapostavljen, glede na to, pri koliko procesih v telesu je prisoten in glede na to, kako zelo učinkovit je pri tem. 

Kako veste, da vam v telesu primanjkuje magnezij? Eden od pokazateljev je, na primer, velika utrujenost. Če ste pogosto utrujeni brez pravega razloga, potem je dobro, da začnete posegati po živilih, ki vsebujejo magnezij ali da si morda kupite kakšno dopolnilo, ki vam bo omogočilo zadostno količno magnezija v vašem telesu. Magnezij v naravni mineralni vodi Donat Mg in kot dodatek vam bo življenje spremenil na bolje, saj zelo dobro vpliva tudi na številne dejavnosti, s katerimi se ukvarjate skozi dan. 

Kje vse lahko najdete magnezij?

Magnezij v hrani, magnezij v naravni mineralni vodi ter magnezij v prehranskih dopolnilih. Vse to boste izvedeli, če boste, na primer, po spletu brskali, kako lahko pridete do večje količine magnezija v vašem telesu. 

Magnezij v hrani 

Zelo veliko magnezija, na primer, vsebuje določena rastlinska hrana, po kateri posegate tudi tisti, ki ne uživate mesa. V prvi vrsti so to bučna semena, oreščki, divji riž, ki na primer vsebuje kar desetkrat več magnezija kot beli riž, ki je prav tako uvrščen na seznam rastlinske vrste hrane z večjo količino magnezija. 

Za pridobitev magnezija je dobro uživati tudi krompir, špinačo, zelje, avokado, navadni jogurt, brokoli, korenje, jabolko, fižol. V živalski hrani pa lahko večje količine magnezija zasledimo v mleku, lososu, piščančjih prsih, govedini, svinjini, puranu, jagnjetini ter jajcih. 

Magnezij v mineralni vodi in prehranskih dopolnilih 

Veliko magnezija vsebuje tudi, na primer, naravna mineralna voda Donat Mg, ki je zlasti priljubljena pijača med tistimi, ki se zelo pogosto soočajo s prebavnimi težavami oziroma zaprtjem ali napihnjenostjo. 

Če menite, da magnezij v hrani ne zadostuje vašim potrebam, si lahko na trgu kupite tudi učinkovita kakovostna prehranska dopolnila v različnih oblikah. Zelo pomembno pa je, kje take dodatke kupujete. Mi vam priporočamo, da jih raje kupujete kar v specializiranih trgovinah. Na ta način boste zagotovo kupili izdelek, ki bo vseboval kakovostno vrsto magnezija. O tem, kako prehransko dopolnilo jemati, pa se je najbolje posvetovati kar z izkušenimi prodajalci, čeprav bo vse potrebno pisalo tudi na embalaži izdelka. Prodajalec vam bo pri tem zagotovo znal še bolje svetovati oziroma vam bo podal kakšen koristen nasvet, ki ga do sedaj še niste vedeli.