Nepremičninski trg s prodajo stanovanj v mestu Ljubljana

Prodaja stanovanj v mestu Ljubljana v zadnjih letih skokovito narašča, saj je povpraševanje po nakupu nepremičnin večje od ponudbe. Navkljub temu pa v prestolnici Slovenije gradijo nove bloke in stanovanjske stavbe, zato da bi lahko nepremičninski trg zadostil povečanemu povpraševanju. Največ povpraševanja je med mladimi družinami in pari.

Odlično se prodajajo nadstandardne stanovanjske enote, prav tako pa je veliko povpraševanje po enosobnih nepremičninah in garsonjerah v centru in predelih v okolici mestnega središča. Prodaja stanovanj v mestu Ljubljana je osredotočena tudi na prenovljene in adaptirane stanovanjske enote v blokih in stavbah, ki se nahajajo v skorajda vseh mestnih predelih.

Prodaja stanovanj v Ljubljani

Ponudba nepremičnin za nakup v glavnem mestu Slovenije

Največ nepremičnin se proda v območjih mesta kot je Bežigrad, center, Moste in Polje, Šiška ter Vič in Rudnik. Prodaja stanovanj v mestu Ljubljana se zadnje čase veča, saj je v ponudbirazlično velikih površin bivalnih prostorov, saj so tu na voljo za nakup garsonjere ter enosobne, dvosobne, trisobne in več sobne stanovanjske enote.

V prestolnici Slovenije se prav tako prodajajo stanovanjske nepremičnine v vzdrževanih blokih in stavbah, ki nudijo možnost parkirišč ali zasebnih garaž in parkirnih mest ter imajo v stavbi tudi dvigalo in lastniške kleti. Nekatere bivalne enote imajo večje ali manjše balkone ter atrij v pritličju. Nekatere nepremičnine, ki se prodajajo na trgu so v celoti opremljene s pohištvom, druge pa le delno.

Povpraševanje po stanovanjskih enotah v bližini mestne infrastrukture

Stanovanjske enote, ki so na voljo za nakup v glavnem mestu, se večinoma nahajajo znotraj mestnega obroča, zato nudijo vse prednosti in udobje mestnega življenja v bližini potrebnih infrastruktur, kot je šola, vrtec, lekarna, pošta, banka in trgovine. Lokacija nekaterih nepremičnin pa nudi hiter dostop do obvoznice in avtoceste. Stanovanjske enote, ki se ne nahajajo v bližini centra, pa nudijo tudi aktivno preživljanje prostega časa v okoliški naravi.

Nepremičninska agencija na svoji strani www.mestonepremicnin.si nudi razširjen iskalnik nepremičnin za najem ali prodajo. Pri prodaji stanovanj v mestu Ljubljana lahko označite tudi druge iskalne kriterije, kot je predel mesta in velikost bivalne enote. Na vrhu prikazanih oglasov pa lahko ponudbo razvrstite glede na ceno in datum objave oglasa.