Vaše zanesljivo virtualno gostovanje

Veliko podjetij in tudi posameznikov v današnjem svetu potrebuje gostovanje spletnih strani. Poznamo več vrst gostovanja izmed katerih je trenutno najbolj popularno vps gostovanje. Če želimo uporabljati katero koli spletno stran potrebujemo strežnik, in ta strežnik mora vsebovati vse datoteke in druge podatke, ki so potrebni za delovanje spletne strani. Tukaj je najbolj prilagodljivo vps gostovanje, saj omogoča hitre spremembe na samem strežniku, kot so: sprememba hitrosti, velikosti diska, več procesorske moči itd. Ta lastnosti omogočajo, da je to najboljša izbira za majhne in srednje projekte, ki se lahko po potrebi vps strežnik prilagodi.

Strežniki in lastnosti

Običajno lahko najamemo cel strežnik, če imamo spletno stran, ki ima ogromno obiska in želimo zagotoviti gladko delovanje. VPS gostovanje pa deluje malo drugače – lahko najamemo del strežnika, ki deluje v virtualnem operacijskem sistemu (Windows, Linux) in ga po potrebi prilagajamo. Taka opcija je najboljša za začetne podjetnike, ki ne rabijo moči celotnega strežnika in si tako prihranijo veliko začetnih stroškov.

Kako deluje

gostovanje spletne straniČe se odločimo za VPS gostovanje, imamo na voljo del strežnika, ki si ga delimo z ostalimi uporabniki. Naš del je popolnoma izoliran od drugih uporabnikov in tako uživamo popolno varnost naših datotek in gesel. Nihče razen nas ne more videti, kaj se na našem delu strežnika dogaja.

Strežnik na katerem deluje VPS gostovanje istočasno poganja več operacijskih sistemov hkrati. Prednost tega je, da lahko posodobimo ali spreminjamo naš del strežnika ne, da bi bilo potrebno ponovno zaganjati ali ugašati cel strežnik.

Prednosti VPS gostovanja

Prednosti takega gostovanja so najbolj občutne pri majhnih in srednje velikih spletnih straneh, ki ne zahtevajo veliko pretočnosti. Najbolj občutne prednosti so:

Nizki stroški

Pri VPS gostovanju ne najemamo celotnega strežnika in tako plačamo samo za svoj del. Stroški so občutno cenejši in tudi vzdrževanje je veliko lažje.

Varnost

Kot, če bi imeli svoj strežnik v celoti, tudi VPS gostovanja omogoča, da naš del strežnika je popolnoma privaten in viden samo nam.

Prilagodljivost

Vse nastavitve so prilagodljive. Lahko spreminjamo lastnosti (zakupimo več prostora, več procesorske moči itd.) Sistem lahko prosto posodabljamo ne, da bi bilo treba ponovno zagn